Terug

Geslaagde jubileumevents bij Provincie Zeeland en Noord-Holland!

26 augustus 2024

Ter ere van ons 40-jarig bestaan organiseerden we deze zomer twee bijeenkomsten bij de winnaars van onze jubileumprijsvraag: Provincie Zeeland en Provincie Noord-Holland. Ons hele Regio, Economie & Innovatie team ging op pad en beleefde een dag vol energie en plezier. De warme ontvangst en enthousiaste betrokkenheid maakten het tot een feest. Lees verder voor een terugblik op de boeiende vraagstukken en de ervaringen van de Provincies.


Hoe maak je de mkb-dienstverlening in Zeeland vraaggestuurd?

Jasper de Graaf, adviseur KplusV: "Dat was de vraag die Provincie Zeeland bij ons neerlegde. Zes adviseurs gingen hiermee aan de slag. We begonnen met een introductie van het Zeeuwse economische landschap en het mkb-beleid. Na inspirerende sessies wisselden we volop ideeën uit. We keken hoe de mkb-dienstverlening beter kan inspelen op de behoeften van ondernemers. We droegen praktische suggesties en creatieve oplossingen aan om de dienstverlening te verbeteren."

Leon Verlinde, Senior beleidsmedewerker economie en innovatie: "Met het ingezonden vraagstuk worstelde ons team al een tijdje. Zeker omdat we merkten dat niet alles wat we probeerden, aansloeg bij Zeeuwse ondernemers. De werksessie bood ons inzichten vanuit een ander perspectief, daagde ons uit om anders te denken, en gaf ons handvatten voor concrete vervolgstappen. Het was goed om van het expertteam te horen dat we al veel goed doen, maar deze sessie heeft ons ook inzicht gegeven in waar nog kansen liggen en hoe we stapsgewijs verder kunnen bouwen. Het was een leerzame dag die door de relaxte en open sfeer voorbij is gevlogen. Nu is het aan ons om door te pakken. Hoe zorgen we voor goede ketensamenwerking en een sterke en overzichtelijke dienstverlening voor Zeeuwse mkb’ers? Daar gaan we nu doelgerichter mee aan de slag.
KplusV, gefeliciteerd met jullie jubileum en enorm bedankt voor deze mooie kans!"

 

Hoe kan Provincie Noord-Holland het gevestigde mkb stimuleren om een circulaire strategie te ontwikkelen?

Carlijn Geerse, adviseur KplusV: "Acht adviseurs reisden naar Noord-Holland en pakten dit vraagstuk op. Na een energieke kick-off werkten we snel aan een advies. We analyseerden de economische situatie. We stelden vragen als: "Wat is onze rol?" en "Welke middelen zetten we in?" Aan het eind van de dag presenteerden we een strategie. We gaven randvoorwaarden om bedrijven te overtuigen met circulariteit aan de slag te gaan."

Mara Haverkort, Beleidsadviseur Circulaire Economie: "Het team van KplusV heeft een dag lang gebikkeld aan ons vraagstuk. Niet alleen was het leuk om de enthousiaste en ervaren adviseurs over de vloer te hebben, het leverde ook nog eens waardevolle adviezen op! De adviezen gaan we als team bespreken, waar passend vertalen naar beleid en meenemen in onze nieuwe Uitvoeringsagenda."

 

 

Deel