Terug

KplusV versterkt informatiebeveiliging met ISO 27001 certificering

5 september 2024

In gesprek met Sylvia Hendriks

We zijn supertrots! Na ISO 9001 en B Corp hebben we nu ook ISO 27001:2022 in de pocket. Dit ISO 27001 certificaat is dé internationale standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee tonen we aan dat onze systemen en processen goed zijn ingericht om informatie veilig te houden. Onze opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat hun gegevens bij ons in goede handen zijn. Sylvia Hendriks, bij ons verantwoordelijk voor operations, leidde het behalen van deze certificering. Zij deelt haar ervaringen.


Waarom heeft KplusV besloten om voor deze certificering te gaan?

"Simpel gezegd: informatiebeveiliging is essentieel. We willen dat onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun gegevens. Met deze certificering laten we zien dat we niet alleen praten over veiligheid, maar het ook écht doen. We beschermen klantinformatie tegen risico's van buitenaf en tonen aan dat we de juiste maatregelen hebben getroffen."

Wat moest KplusV doen om de ISO 27001-certificering te krijgen?

"Het traject naar certificering was best een pittige klus en duurde een paar maanden. We zijn diep in de norm gedoken, hebben nieuwe protocollen opgezet en onze risicoanalyses en leveranciersbeoordelingen uitgebreid. Ook zijn we grondig doorgelicht door zowel een interne als externe auditor. Gelukkig hadden we al een goed fundament dankzij onze ISO 9001 certificering. Dat maakte het proces iets makkelijker."

Wat betekent deze certificering voor onze opdrachtgevers?

"Omdat wij als leverancier aantonen dat we grip hebben op informatiebeveiliging, kunnen onze opdrachtgevers makkelijker aan alle regels en standaarden van bijvoorbeeld de AVG en ISO 27001 voldoen. We laten zien dat we ons huiswerk hebben gedaan als het gaat om informatiebeveiliging en kwaliteit."

Nu we gecertificeerd zijn, wat gebeurt er dan nu?

"We zitten niet stil! Want informatiebeveiliging en privacy zijn altijd in beweging. Het vraagt om continue aandacht en verbetering. Elk jaar komt een externe auditor langs om te checken of we nog steeds voldoen aan de eisen en waar nodig verbeteren we onze processen verder.

Maar allereerst gaan we deze certificering vieren! Want wat ben ik trots op het team! Naast de toch al volle agenda’s hebben collega’s tijd vrij gemaakt om samen deze klus te klaren."

Sylvia 1 Vierkant
Sylvia Hendriks

Business Controller

Deel